ANKARA / NALLIHAN - Bilal Güngör Fen Lisesi

Nis

Okullar arası Okçuluk Olimpiyatları Ankara ili dördüncüsü olan Halise Nur Ecrin ALBAYRAK öğrencimizi tebrik eder, başarılar dileriz.

Nis

Okul Sporları Okçuluk  Bölge Şampiyonasında 4. olan öğrencimiz Halise Nur Ecrin ALBAYRAK 4 Mayıs tarihinde okulumuzu İzmir Türkiye Şampiyonasında temsil edecektir. Öğrencimizi tebrik eder, başarılar dileriz.

Nis

Okulumuzun hazırlamış olduğu proje kapsamında öğretmenlerimiz ve öğrencimiz Budapeşte'ye gittiler. Öğrencimiz bir ay boyunca eğitim alarak dönüşte bizlere gözlemlerini aktaracaktır. Tüm ekibimize başarılar diliyoruz.

Nis

2023-2024 eğitim öğretim yılı II. dönem veli toplantısı 5 Nisan 2024 Cuma günü okulumuz çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya katılan velilere öğretmenlerimiz tarafından okulumuzda yürütülen projeler, yapılan yarışmalar ile öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerini içeren konularda bilgiler verildi. Toplantıya katılım gösteren tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Recycle Work etwinning projesi Türk, İspanyol ve Romanya ortaklarıyla yürütülen bir projedir. Bu proje okulumuz Bilal Güngör Fen Lisesi kimya öğretmeni Şefiye Deniz Atasoy ve 10. Sınıf öğrencilerinden oluşturulan 4 kişilik proje grubuyla yürütülmektedir. Zoom üzerinden öğretmen toplantısı gerçekleştirildi. Öğrenciler İnternet Safety Day ile ilgili afiş, poster çalışması yaptılar. Enerji verimliliği ile sunum hazırladılar ve sınıflarda öğrencilere izletildi. Geri dönüştürülebilir materyallerden ilk sanat tasarımlarına başladılar. Öğretmen ve öğrenci için hazırlanan ön testler yapılmıştır.

Mrt

26 Mart Salı akşamı okulumuz Bilal Güngör Fen Lisesi Erkek Pansiyonunu Nallıhan Kaymakamı Sn. Yusuf Durani DİNÇ, Nallıhan Belediyesi Başkan Yardımcısı Sn. Serhat SELVİ, Nallıhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Mustafa Hakan KEŞKÜŞ ve SYDV Müdürü Sn. İbrahim ELAGÖZ ziyaret etmişlerdir. Öğrencilerimizle sohbet ederek güzel vakit geçirmişlerdir. Katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Bilal Güngör Fen Lisesi Eko -Tim kulübü olarak 21-26 Mart Orman haftası ve 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında Sıfır Atık temalı bilgi yarışması düzenledik.  Finale kalan dört grubun yarıştığı bu günde kazanan 11/B sınıfı öğrencilerinden oluşan ekip oldu. Atık türleri, karbon ayak izi, iklim değişikliği gibi konularda toplam 15 sorunun sorulduğu finalde yarışan tüm öğrencileri tebrik ediyoruz. Tüm okul öğrencilerinin izlediği yarışmanın çevre bilinci bakımından önemli farkındalıklar kazandırmış olmasını temenni ediyoruz.

Mrt

Okulumuz 11.sınıf öğrencileri 26 Mart Salı günü, Ramazan ayında iyiliğin çoğalması ve farkındalık yaratmak amacıyla Ahmet Remzi Öntaş Anaokulu'nu ziyaret etmiş ve çocuklarımıza hazırlamış oldukları hediyeleri dağıtmışlardır. Ahmet Remzi Öntaş Anaokulu'na bizi misafir ettikleri için teşekkür ederiz.

Mrt

Türkiye Okçuluk Federasyonunun düzenlediği Türkiye Şampiyonası'nda öğrencimiz H. E. ALBAYRAK çeyrek finale kadar yükselmiştir. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Mrt

22 Mart Dünya Su Günü için 2 hafta önce okulumuzda bir çevre bilinci anketi düzenledik ve anketi google forms üzerinden oylamaya sunduk. Analiz sonuçlarını Canva üzerinden video olarak düzenledik. Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla çevre sorunları üzerine bilinçlendirmeyi hedefledik.

Mrt

Tarihin altın sayfalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle anıyor, onların emaneti olan bu vatanı korumak için azimle çalışmaya devam ediyoruz.

Mrt

18 Mart pazartesi Türkiye saati ile 11:00’da zoom uygulaması üzerinden Türk ve Romanyalı öğrenciler görüşme gerçekleştirdi. 9/A sınıfından 10 kişilik proje grubumuz ile Stem Ecological Studies E-Twinning projesi kapsamında kompost, sabun, yılbaşı tebrik kartı, geri dönüştürülmüş kağıt, tohum bombası yapılmıştı. Daha önce öğretmen buluşması gerçekleştirilen projede öğrenciler buluştu ve kendilerini tanıttılar.

Turkish and Romanian students held a meeting via Zoom on Monday, March 18, at 11:00 Turkey time. For our project a group of 10 students from class 9/A made compost, soap, New Year's greeting cards, recycled paper and seed bombs within the scope of the Stem Ecological Studies E-Twinning project. In the project, which a teacher meeting was held before, the students met and introduced themselves.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif'i Anma Günü töreni okulumuz çok amaçlı salonunda yapılmıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Bitki= Hayattır etwinning projesi için ilk öğrenci buluşması zoom üzerinden gerçekleşti. Projede iki Türk, bir Polonyalı, bir Romanyalı ortak bulunmakta. Türk ortaklar Bilal Güngör Fen Lisesi’nden Şefiye Deniz Atasoy ve Şehit Vural Arıcı Anadolu Lisesi’nden Çisem Bıyıklı olup toplam 11 Türk öğrenci ile projede yer alıyorlar.

We had our first student online meeting on zoom for Plant=Life etwinning project. There were four partners joined, Turkey , Poland and Romania. From Turkey our school @nallihanbgfl and Şehit Vural Arıcı Anatolian High School students introduced themselves.

Şbt

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı II.Dönem I.Sınavları aşağıdaki sınav takvimine ve ortak sınav yönergesine göre yapılacaktır.